Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поптписан Меморандум са организацијом ФАМИ

Градоначелник Добоја Борис Јеринић потписао је данас са представницима Фондације за унапређење здравствене и социјалне заштите /ФАМИ/ и локалним невладиним организацијама Меморандум о једногодишњој сарадњи унапређења здравствене заштите грађана који болују од неизљечивих болести. Градоначелник Јеринић је изразио задовољство што ће Градска управа као координатор партнерским локалним невладиним организацијама дати свој допринос.

Grad Doboj poptpisivanje ugovora sa FAMI.

Представница Фондације ФАМИ Емира Тропић појашњава да је циљ Меморандума стварање партнерске мреже невладиних организација који ће на волонтерској основи помоћи пацијентима у терминалној фази живота, који су сами и без његе. Она је навела да ти пацијенти имају здравствену његу у локалном дому здравља, али да им недостаје и социјална подршка у свакодневним активностима.

Grad Doboj poptpisivanje ugovora sa FAMI.
Grad Doboj poptpisivanje ugovora sa FAMI.

Секретар добојског Црвеног крста Михајло Арсенић каже да су њихови волонтери већ ангажовани у пројекту пружања кућне његе лицима треће животне доби, и да ће, након потписивања Меморандама, своје услуге усмјерити на нове кориснике, у овом случају социјално угрожене који су у терминалној фази живота. Предсједник добојског Мерхамета Факета Авдић напоменула је да волонтери ове организације већ дјелују у овој локалној заједници, и указала на потребу да се због обима обавеза пронађу средства да се њихов рад и новчано потпомогне.