Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписан споразум о сарадњи града Добој и општине Петрово

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић и начелник општине Петрово Озрен Петковић потписали су данас споразум о заједничким обавезама за оснивање посебне организационе јединице добојске Јавне предшколске установе “Мајке Југовић” у Петрову.

Петковић је навео да је ријеч о наставку пронаталитетне политике у овој локалној заједници захваљујући граду Добоју и помоћи предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, која је обезбиједила иницијалних 150.000 КМ за реновирање и адаптацију вртићког простора.

Замјеник градоначелника, Славко Кобачевић истакао је да је Градска управа Добоја радо изашла у сусрет општини Петрово и њиховом захтјеву за формирање добојске организационе радне јединице вртића у Петрову како би биле остварене административне уштеде.

Анђелка Кузмић, директор Јавне предшколске установе “Мајке Југовић” очекује да од октобра са радом почне организациона јединица у Петрову смјештајног капацитета до 45 дјеце подијељене у двије васпитне групе – мјешовиту јасличку и дјецу до три године, те дјецу од три до шест година.