Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Потписан уговор о суфинансирању изградње колектора у насељу Аеродром

Градоначелник Добоја Борис Јеринић  и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић потписали су данас уговор о суфинансирању пројекта изградње колектора фекалне канализације и пречистача у мјесној заједници Велика Буковица – насеље Аеродром, укупне вриједности 700.000 КМ.

Тодоровић је изјавио новинарима да Фонд са 200.000 КМ кофинансира пројекат и да ће средства бити дозначена у складу са динамиком потреба Градске управе.

“Ријеч је о стављању у функцију пречистача отпадних вода. Ту је у ранијем периоду постојао пречистач који из одређених техничких разлога није био у функцији и један дио колектора који се веже на пречистач, а није био до краја довршен”, рекао је Тодоровић и навео да се пројекат реализује у фазама са роком завршетка од годину дана.

Тодоровић је навео да су на састанку са Јеринићем отворена и питања водоснабдијевања у мјесној заједници Бољанић, те рјешавања проблема регионалне депоније, а било је ријечи и о низу пројеката у области енергетске ефикасности и управљања отпадом, који ће се заједнички рјешавати у наредном периоду.

Јеринић је рекао да ће за рјешавање проблема мјештана Велике Буковице који датира од 2008. године Градска управа у фазама обезбиједити 500.000 КМ.

Он је подсјетио на досадашњу сарадњу са Фондом и пројектима енергетске ефикасности који су реализовани на подручју ове локалне заједнице.