Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Рјешење за проблем са превозом ђака

Градска управа Добој са 25 ковертибилних марака субвенционисаће мјесечну карту за 1004 ученика из десет добојских основних школа који путују дуже од четири километра, како би ученици поново кренули у школу. Градоначелник Добоја Борис Јеринић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да су локални превозници “Дошлић”, “Боснаекспрес” и “Требаваекспрес” пристали да не наплаћују коомерцијални износ мјесечне карте од 100, него 50 ковертибилних марака, коју ће суфинансирати Градска управа и Министарство просвјете у Влади Републике Српске. Град ће по том основу мјесечно издвајати 25.000 КМ.

Градоначелник Добоја је истакао да ученици неће плаћати мјесечне карте, а да ће Градска управа пронаћи средства да субвенционише износ. Он је најавио да ће са Владом Српске тражити најбоље рјешење овог проблема.

Директор Основне школе “Милан Ракић” Буковица Велика Слађана Пашалић подсјетила је да су превозници три дана прије почетка нове школске године подигли цијену мјесечне карте са досадашњих 25 КМ, што је финансирало ресорно министарство, правдајући то повећањем трошкова.
Родитељи ученика који похађају Основну школу “Милан Ракић” Буковица Велика изразили су 1. октобра незадовољство због повећања цијене мјесечне карте и најавили да дјецу неће слати у школу.