Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Пријем за некадашње функционере и добитнике градских признања

Поводом Дана града, који се обиљежава 28. јуна, већ традиционално се организује пријем за некадашње функционере градске/општинске администрације, као и добитнике признања које додјељује Град Добој.

Некадашњи градоначелник Добоја Обрен Петровић похвалио је насљедника на тој функцији Бориса Јеринића јер је током двогодишњег мандата успио да успостави добру политичку сарадњу са институцијама Републике Српске и БиХ, захваљујући којима се реализују бројни пројекти. Обрен Петровић је издвојио нову спортску дворану, кружне токове, мост у Сувом Пољу.

“Град се препознаје по пројектима, а не само по празној причи”, оцијенио је Петровић, који је сада посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Доскорашњи предсједник Скупштине града Добој Сања Вулић је изразила задовољство што је била дио тима који је у овој локалној заједници започео низ пројеката за које вјерује да ће бити и реализовани. Сада посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ, Сања Вулић нагласила је да не одступа од изборне базе, а суграђанима, без обзира на национално опредјељење, настоји помоћи у рјешавању животних проблема.

Академски вајар Драго Хандановић, који је 2016. године добио Плакету града, највише признање које додјељује Град Добој, рекао је да већ шесту деценију ствара у овој локалној заједници, а као круну рада наводи одлуку локалне власти да у Регионалном музеју буде стална поставка његових дјела.

Предсједник Скупштине града Милош Букејловић уручио је пригодне поклоне званицама и најавио да ће централна манифестација због епидемиолошке ситуације бити одржана скромније.

Данашњем пријему, између осталих, присуствовали су и некадашњи српски члан Предсједништва БиХ Борислав Паравац и некадашњи предсједник Владе Републике Српске Драган Микеревић.