Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Радна посјета Министра саобраћаја и веза Републике Српске

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић боравио је у радној посјети Добоју. Заједно са руководством Града Добоја и Жељезница Српске обишао је пјешачки мост „Пасарела“ који је засијао у новом руху. У санацију овог пјешачког моста преко жељезничких колосијека уложено је око 240 хиљада марака.

Чувена „Пасарела“ у Добоју изграђена је 1988. године и од тада до данас на њој нису вршени никакви радови. Зуб времена је учинио своје, па се након више од три деценије од када је изграђена приступило санацији овог пјешачког моста. Санација се радила у три фазе, а највише времена отишло је на антикорозивну заштиту.

За неке је ово можда мали пројекат, али је за Град Добој, раднике Жељезница Српске и мјештане Липца, који највише користе овај пјешачки мост од великог значаја, изјавио је градоначелник Добоја.

–Ово је пројекат који смо подржали, дали му на значају, јер на овај начин доприносимо да град буде љепши. Ово је велика ствар за мјештане Липца које пасарела повезује са градом. На овај начин обезбјеђена је сигурност пјешака – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Разговарано је и о другим инфраструктурним пројектима, као што је изградња коридора 5Ц и кружних раскрсница. Добој је добио два кружна тока, а договорено је да ће добити и трећи на прилкључку нове Болнице у добојском насељу Усора.