Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Почела реконструкција спортске дворане

Прва од двије фазе реализације пројекта реконструкције, проширења и надоградње спортске дворане у Добоју тече планираном динамиком упркос почетном кашњењу, рекла је данас предсједник Скупштине града Сања Вулић. Она је након посјете мјесту извођења радова новинарима рекла да су процијењени трошкови пројекта нешто већи од осам милиона конвертибилних марака.

“Прва фаза коштаће 5.250.000 КМ, док друга фаза, која предвиђа опремање, кошта око 3.000.000 КМ”, изјавила је Вулићева и додала да је град завршио неопходне административно-техничке предуслове.

Градски архитекта Радислав Мишић појаснио је да је у току прва фаза која подразумијева демонтажу и уклањање постојећих дијелова објекта.

Мишић је навео да ће постојећи објекат бити проширен, а да је нови предвиђеног капацитета са нешто више од 2.000 сједећих мјеста, према нормативима Свјетске рукометне федерације, како би у овој дворани могле да буду одржаване рукометне утакмице. Камен темељац за пројекат реконструкције, проширења и надоградње спортске дворане су 23. августа лани положили, тада у функцијима – предсједника Републике Српске Милорад Додик, премијера Жељка Цвијановић и градоначелника Добоја Обрен Петровић.

Тадашњи градоначелник Добоја Обрен Петровић је у новембру прошле године са предузећем “Прода монт” потписао уговор вриједан 5.250.000 конвертибилних марака за прву фазу пројекта изградње, чија је укупна вриједност тада процијењена на 7,5 милиона конвертибилних марака и коју финансирају Влада Републике Српске и Градска управа Добој.