Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Руски стручњаци стигли у Добој

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić sa ruskim timom u dobojskoj bolnici.

Руски стручни тим стигао је у Добој гдје треба да изврши дезинфекцију Болнице “Свети апостол Лука”, Дом здравља и карантина у касарни.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i direktor Bolnice Mladen Gajić sa ruskim stručnjacima.

Директор болнице “Свети апостол Лука” Младен Гајић изјавио је да су руском стручном тиму предочене све мјере које се предузимају да би се могли припремити за обављање дезинфекције простора и околине објеката болнице. Он је навео да су упознали Русе са тријажним центром, какве су им собе за изолацију и суспектне пацијенте, како су организовани, као и о епидемиолошкој ситуацији, регији коју покрива ова болница, да би могли својим руководиоцима могли да пренесу планове о томе шта и како радити.

Direktor dobojske bolnice Mladen Gajić daje izjavu medijima.

Директор болнице Гајић је указао да је за Добој значајно што ће, поред болнице, бити обављена дезинфекција Дома здравља и простора у граду куда се креће највећи број грађана.

Он сматра да је клиничка слика у граду још добра, да су на лијечењу и даље три пацијента, међу којима је и првозаражени из Добоја, који има лашку клиничку слику, као и шест лица који су суспектни. Гајић је навео да је од 16 лица са подручја добојске регије, која су заражена вирусом котона, излијечено четворо лица. Он је замолио грађане да се придржавају мјера личне хигијене, ношења личне заштитне опреме која је обавезна и придржавања међусобне дистанце.

Predstavnici dobojske lokalne vlasti sa ruskim stručnjacima.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је упознао представнике Руске Федерације са свим мјерама које је провео Градски штаб за ванредне ситуације у борби против корона вируса. Он је изразио своју захвалност јер долазак делегације Руске Федерације представља посебну бригу за све медицинске раднике који су најугроженији, а свима нама најважнији. Он је истакао да је ово изузетно битна ствар за цјелокупан здравствени систем, за Републику Српску и Добој.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić daje izjavu novinarima.

Градоначелник Јеринић је напоменуо да су Добојлије одговорне и да поштују мјере, што је дало резултат.

“Имамо једну заражену особу, док се број људи у изолацији смањује. Тренутно је у изолацији 267 лица, а 1.133 их је изашло. То говори да смо на добром путу, али нам треба још стрпљења да се заједно изборимо са вирусом корона”, рекао је Јеринић.