Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Састанак градоначелника са представницима удружења „Будућност четири плус“

Градоначелник Добоја Борис Јеринић најавио је да ће на наредној сједници локалног парламента предложити да се добојско Удружење родитеља са четворо или више дјеце “Будућност четири плус” прогласи удружењем од јавног интереса за ову локалну заједницу. Јеринић је изразио задовољство што се приводи крају израда усаглашеног закона о мајци о чему га је на данашњем састанку информисао предсједник републичког Удружења родитеља са четворо или више дјеце “Будућност четири плус” Миладин Готовац.

Он је нагласио да је удружење “Будућност четири плус” иницијатор низа мјера и да максимално ради на пронаталитетној политици у Републици Српској.Јеринић је нагласио да ће Град наставити да подржава вишечлане породице, те напоменуо да у овој локалној заједници дјелују два удружења вишечланих породица. Он је изразио задовољство податком који је изнио Готовац да је добојско удружење најактивније од укупно њих 40, колико их дјелује на подручју Српске.

Готовац је рекао да су данас разговорали о положају и статусу вишечланих породица у Добоју, за који је навео да је солидан, и који се може унаприједити признавањем од јавног интереса и већом буџетском подршком.