Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Градоначелник подржава рад СКПД „Просвјета“

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је након данашњег састанка са предсједником СКПД “Просвјета” Предрагом Бојиновићем најавио да ће овом друштву у наредном периоду бити додијељене просторије о чему ће одлучити Скупштина града Добоја.

Градоначелник Јеринић најавио је помоћ у раду локалном Српском просвјетном и културном друштву “Просвјета”, које је прошлог мјесеца одржало обновитељску скупштину и које ће у наредном периоду бити епицентар културних дешавања. Он је навео да од “Просвјете” очекује да својим активностима ради на очувању традиције, обичаја и правих вриједности, те најавио да ће у оквиру овог друштва радити аматерско позориште.

“Дакле, треба све то окупити на једном мјесту и нашли смо модел како ће то изгледати. Управо ће `Просвјета бити тај епицентар”, рекао је Јеринић.

Предраг Бојиновић је најавио да ће се у наредном периоду предузети активности усмјерене на очувању језика и културе.

“Наш први циљ јесте аматерско позориште, и то све три сцене – дјечија, омладинска и за одрасле, али просвјета је јако широка па ћемо се трудити да радимо јако пуно”, изјавио је Бојиновић.

Данашњем састанку у Градској управи Добоја присуствовала је и посланик у Предстваничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.