Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Састанак са директором Републичког инспектората

Градоначелник Добоја Борис Јеринић састао се данас са директором Републичког инспектората Драгутином Шкребићем, који је боравио данас у радној посјети Добоју. Шкребић је након састанка рекао да је задовољан заједничким радом овог инспектората и градске комуналне полиције у Добоју којим су успјешно одговорили задацима на поштовању епидемиолошких мјера с циљем спречавања вируса корона.

Шкребић се захвалио градоначелнику Добоја Борису Јеринићу за помоћ с обзиром на то да је у критичном периоду добојска комунална полиција преузела дио послова републичког инспектората, док су они надзирали границу у складу са прописаним превентивним мјерама.

“И тај дио посла морам признати смо изврсно урадили”, изјавио је новинарима Шкребић, након данашње радне посјете добојској Градској управи.

Шкребић је упозорио да је због опуштања грађана током празника и светковина дошло до погоршања епидемиолошке ситуације, те најавио да ће у наредном периоду републички инспекторат и градска комунална полиција појачаним контролама покушати да спријече ширење вируса корона. Он напомиње да је свјестан да су правни субјекти у тешкој ситуацији и поручје да ће се санкције примјењивати тек ако упозорења не буду поштована.

Шкребић је рекао да је са Јеринићем разговарао и о будућем смјештају добојског инспектората у административни центар који треба да буде изграђен, с обзиром на то да су тренутно смјештени у неусловним просторијама. Он је најавио да ће финансијски учествовати у изградњи новог објекта, те да ће захтјев за неопходна средства упутити Влади Републике Српске приликом пројекције буџета након што буде утврђена површина просторија за добојски инспекторат.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић да је изградња новог административног центра замишљена по систему кључ у руке и да ће то бити инвестиција од 25.000.000 КМ. Он каже да се ради о бруто површини од 18.000 метара квадратних од чега 12.000 метара квадратних канцеларијског простора у којем ће бити смјештене сва градска одјељења и републичке институције.

Градоначелник Добоја Јеринић је указао на значај и економску оправданост изградње новог објекта административног центра, као и на бенефите које ће имати грађати у остваривању својих права.

Данашњем састанку присутвовала је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.