Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Служен парастос за погинуле и нестале припаднике ПУ Добој

За 125 погинулих и два нестала припадника Полицијске управе Добој у одбрамбено-отаџбинском рату данас је служен парастос поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске – Аранђеловдана.

Након парастоса у згради Полицијске управе, вијенце су код спомен-обиљежја погинулим полицајцима положили припадници МУП-а, градоначелник Добоја Борис Јеринић, посланик у Представничком дому парламента БиХ Обрен Петровић, те представници синдиката Полицијске управе. Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић подсјетио је да је на подручју које ова управа покрива страдало 127 припадника полиције.

Борис Јеринић, градоначелник Добоја истакао је да се и на овај начин одаје почаст свима који су животе дали за Републику Српску. Он је указао на добру сарадњу са Полицијском управом Добој у реализацији бројних пројеката и навео да су у току припремни радови за санацију фасаде њиховог централног објекта у Улици Светог Саве.

Јеринић ја рекао да су ријешени имовинскоправни односи земљишта у којој ће бити смјештена Јединица жандармерије и да су у току радови на припреми идејног плана новог објекта. Скупштина града Добој је на сједници у августу усвојила одлуку о ангажовању 173.832 КМ намијењених Полицијској управи Добој, на име помоћи за санацију фасаде објекта ове управе у Улици Светог Саве.