Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана тринеста сједница Градског штаба за ванредне ситуације

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije 13. april 2020.

На данашњој, тринаестој сједници, Штаб за ванредне ситуације града Добоја продужио је до 27. априла све мјере које су на снази у борби против вируса корона.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић након сједнице оцијенио је стабилном епидемиолошку ситуацију у Добоју, али и истакао потребу да се продуже досадашње мјере, те да ће, уколико се се за то укаже потреба, а по достављеном допису Републичког штаба за ванредне ситуације свим регионалним центрима, пољска болница бити постављена на мјесту изградње објекта нове болнице, која одговара захтјеваним пропозицијама.

Градоначелник Јеринић је напоменуо да је, због вјерског празника, петак, 17. април, нерадни дан, те да ће због тога лица старија од 65 година своје право о слободном кретању у пријеподневним часовима моћи да остваре у четвртак, 16. априла. Такође, градоначелник Добоја похвалио је суграђане због поштовања предвиђених мјера.

Према његовим ријечима, у Добоју је под надзором 251 лице, из надзора је изашло 1.122, а једини на вирус корона позитивни пацијент излијечен је и послат на кућно лијечење.

Епидемиолог у Дому здравља Добој Ана Ћекић Стевановић рекла је да по препоруци ресорног министарства интезивирају тестирања, да су до сада извршена тестирања за 126 лица, а за неке и поновљена.

Помоћник Директор Болнице “Свети апостол Лука” Синиша Марић каже да је у овој регионалној здравственој установи тренутно збринуто шест лица за која се сумња да су заражена вирусом корона. Он је најавио да ће у болницу сутра стићи контигент заштитне опреме, те навео да ова здравствена установа по разним основама има око 200 лежећих пацијената, којима је потребна озбиљна њега.

Директор Регионалног центра Института за јавно здравство Српске Владо Ђурђевић каже да од недавно брисеве лицима узимају и локални домови здравља због чега се појавила већа потреба за заштитним одијелима, као и да Дом здравља у Добоју на располагању има до 40 тестова и да се залихе по потреби попуњавају.