Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана трећа ванредна сједница Скупштине града

­Скупштина града Добоја усвојила је буџет за наредну годину у износу од 47.812.000 КМ, што је за 55 одсто мање у односу на планирана средства другог ребаланса текућег буџета. Потпредсједник Скупштине града Добоја Мурвет Бајрактаревић рекао је да је данашња, трећа ванредна сједница, легално одржана.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио је свим одборницама који су присуствовали сједници и једногласно усвојили буџет града, за чије усвајање су испуњене законске претпоставке – од јавне расправе у фази нацрта документа, до сагласности ресорног министарства.

Градоначелник Добоја Јеринић је рекао да су по усвајању буџета стечени услови за наставак реализације капиталних пројеката у овом граду, као и помоћ, првенствено, здравственим установама у околностима ванредне ситуације због пандемије вируса корона.

Он је најавио да су након данашњег усвајања буџета у могућности да распишу и четврти јавни позив за суфинансирање куповине станова младим брачним паровима, по чему је Добој јединствен у земљама региона, те навео да је у плану да, осим 100 станова по првој одлуци, у наредном периоду буде донесена одлука о додатних 100 станова у ту намјену.

Буџет града Добоја за 2021. годину предвиђен је у износу од 47.812.000 КМ, што је за 55 одсто мање у односу на планирана средства другог ребаланса текућег буџета. У укупним буџетским средствима порески приходи чине 49 одсто, непорески приходи 31 одсто, а примици од нефинансијске, финансијске имовине и задуживања 20 одсто.

Одборници су данас усвојили и одлуку о извршењу буџета за наредну годину, као и Извјештај о извршењу текућег буџета за девет мјесеци, према којем су остварени укупни приходи у износу од 54.087.000 КМ, а расходи 59.998.038 КМ, дакле остварен је дефицит од 5.910.408 КМ.