Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Упозорење на обилне падавине у наредна четири дана

Рана најава: у наредна четири дана нас очекује кишно вријеме и  обилне падавине, посебно  у сјеверној половини земље!

У јужном појасу (Херцеговина) у периоду петак – уторак очекује се 20 до 30 l/m², у високој Херцеговини додатних  10 до 20 l/m², у централном појасу који укључује и јужну половину Крајине у периоду петак – уторак очекује се 80 до 100 l/m², у сјеверном појасу у периоду петак – уторак очекује се 100 до 130 l/m².

*Напомена: локално ова количина може варирати за 10 до 20 %, будући да  се очекују израженији грмљавински процеси са обилним пљусковима, који неће бити једнолико распрострањени.

Ове временске прилике и обилне падавине су потенцијално опасне. Посебно се то односи на бујичне поплаве због јаког интензитета падавина у зони облака непогода! О томе ћемо извјештавати свакодневно у склопу праћења времена.Синоптичка ситуација:У наредна четири дана бићемо под утицајем висинског циклона, који ће јачати а затим се одржавати изнад западног Балкана, а његов центар ће се премјештати првог дана из области Алпа у Ђеновски залив, затим у Јадран, гдје ће се задржати два дана, да би на крају 19. јула слабио, попуњавао се и спуштао према Отранским вратима и Грчкој.

Количина падавина (прогноза на дан:15. јул 2021):

Ради бољег праћења и увида, дајемо сликовну расподјелу падавина за наведени период: