Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Успјешно спроведен Јавни позив у оквиру Програма “Инвестирај у Добој – Програм дијаспора“

У Добоју је данас потписан уговор о додјели 23.868 КМ бесповратних средстава према дијаспора програму компанији “Еуро пак анс”, која се бави се производњом стреч фолије и ластре које служе за паковање производа.
Додијељена средства компанији “Еуро пак анс” биће усмјерена на проширење производње рециклаже. Уговор су потписали замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић и директор стартап студија Фондације “Мозаик” Џенан Шарић са директором компаније “Еуро пак анс” Николом Околићем, саопштено је из Градске управе Добој.

Ради се о подстицајним средствима по првом јавном позиву програма “Инвестирај у Добој – Програм дијаспора” за додјелу бесповратних средстава особама из дијаспоре које су већ покренуле или желе покренути пословање у БиХ. Ова компанија у Добоју послује од 2021. године и бави се производњом стреч фолије и ластре које служе за паковање производа, а с обзиром да се ластра производи од рециклираног материјала, “Еуро пак анс” врши откуп и рециклажу пет-амбалаже.

Дијаспора програм реализује град Добој у сарадњи са Фондацијом “Мозаик”, чији укупан фонд средстава за пружање подстицаја привредним субјектима према утврђеним критеријумима износи 40.000 КМ. Из добојске Градске управе наводе да је у току други јавни позив за додјелу бесповратних средстава с расположивим износом од 16.132 КМ.