Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Уступљено земљиште за потребе жандармерије

Градоначелник Добоја Борис Јеринић и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас су потписали споразум о преношењу власништва без накнаде над земљиштем у власништву града на МУП Српске за потребе изградње објекта за смјештај Јединице жандармерије добојске Полицијске управе.

Лукач је новинарима у Добоју изјавио да ово представља велику помоћ за МУП Републике Српске и навео да слиједи израда идејног рјешења будућег објекта Јединице жандармерије, а затим и добијање неопходних дозвола за градњу.Он је указао на добре односе са Градском управом у Добоју на унапређењу рада полиције, како би се побољшала безбједност грађана у овој и локалним заједницама у надлежности добојске Управе.

Јеринић је рекао да је Скупштина града дала сагласност на овај споразум и давање земљишта за трајни смјештај жандармерије на површини од 5.226 метара квадратних који се налази у непосредној близини касарне Оружаних снага БиХ “Војвода Радомир Путник”. Он је као наредни најавио пројекат трајног рјешавање Полицијске станице два у Устаничкој улици. Јеринић је подсјетио да је Скупштина града Добоја у августу усвојила одлуку о ангажовању 173.832 КМ, намијењене Полицијској управи у Добоју, на име помоћи за санацију фасаде објекта ове управе у Улици Светог Саве. Састанку је присуствовао и начелник Полицијске управе у Добоју Слободан Радинковић.