Site icon Grad Doboj

Održan prijem povodom Božića i Dana Republike Srpske

Prijem povodom Dana Republike Srpske.

Danas je u sali Skupštine grada Doboja održan tradicionalni prijem povodom Božića i 9. januara, Dana Republike Srpske. Prijemu su pored gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića i predsjednika Skupštine grada Sanje Vulić, prisustvovali i brojni gosti – lokalni privrednici i predstavnici udruženja građana, predstavnici u institucijama Republike Srpske iz Doboja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Oružanih snaga BiH, te predstavnici vjerskih zajednica.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da grad u ovoj godini očekuju brojni infrastrukturni projekti, među kojima je gradnja memorijalnog parka 9. januar, gdje će se nalaziti spomen-park i centralni spomenik. On je naveo da će budući park biti smješten neposredno uz Spomen-hram Rođenja Presvete Bogorodice i da će biti veći od Parka narodnih heroja. On je za ovu godinu najavio i rekonstrukciju Ulice kralja Aleksandra u užem dijelu grada, gradnju novog objekta administrativnog centra, te rekonstrukciju dijela magistralnog puta na koji se naslanja grad.

Gradonačelnik Jerinić je najavio i nastavak započetih projekata, navodeći da je počela izgradnja objekta nove bolnice, da su u toku radovi na sportskoj dvorani, te da se nakon ratifikacije ugovora u Savjetu ministara nastavlja izgradnja Koridora “Pet ce”. Takođe je istakao da razvoj ove lokalne zajednice obuhvata paralelno izgradnju gradskog jezgra i ruralnog područja.

Predsjednik Skupštine grada Sanja Vulić rekla je da je Doboj danas ponosan i pun ljubavi, kakva jeste i Republika Srpska.

Exit mobile version