Site icon Grad Doboj

Gradonačelnik Jerinić se sastao sa predstavnicima Koalicije OOSI

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić sastao se danas sa predstavnicima Koalicije OOSI (Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom regije Doboj), Dragicom Bekanović i Zoranom Panićem. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim i praktičnim problemima sa kojim se susreću osobe sa invaliditetom, te rješenjima koje je neophodno primjeniti da bi se ovoj kategoriji građana olakšao svakodnevni život.

Gradonačelnik Jerinić izrazio je spremnost da se svaki mjesec održavaju sastanci predstavnika Koalicije OOSI sa načelnikom nadležnog odjeljenja, i da se prate, iz mjeseca u mjesec, aktivnosti koje su dogovorene. Takođe, podržao je ideju da se kroz interesorne grupe dođe do provodivog akcionog plana, kojim bi se definisali prioritetni projekti za povećanje pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

Predstavnici Koalicije OOSI zahvalili su se sadašnjem gradonačelniku Borisu Jeriniću, ali i prethodnom Obernu Petroviću, na podršci i pomoći koju su tokom godina pružali Koaliciji, ali i organizacijama pojedinačno. Oni su najavili donošenje akcionog plana kojim bi se definisali projekti koje je neophodno završiti u gradu Doboju da bi svakodnevni život osoba sa invalidetetom bio lakši. To se, prvenstveno, odnosi na pješačke prelaze, parking mjesta, rampe i liftove u javnim ustanovama, ali i stambenim zgradama.

Exit mobile version