Site icon Grad Doboj

Obilježen Međunarodni dan porodice

Dom zdravlja Doboj zajedno sa Javnom predškolskom ustanovom „Majke Jugović”, Školom sporta „Sparta”, Američkim kutkom i vrtićem „Madagaskar” obilježio je Međunarodni dan porodice – 15.maj. Cilj je bio da se ukaže na činjenicu koliko je zdrava porodica važna i koliki je njen društveni značaj.

Porodica kao najvažnija osnova društva trenutno je ugrožena u moru dešavanja koja skreću pažnju na sve ono što je loše, ali je najbitnije sačuvati u svemu tome, poručeno je danas u Doboju povodom Međunarodnog dana porodice u organizaciji dobojskog Doma zdravlja. Direktor Doma zdravlja Vladimir Marković rekao je novinarima da je danas jako teško sačuvati porodicu i da u tom procesu svako treba krenuti od sebe kako bi djecu i mlade izveli na pravi put i da bi oni sutra njegovali iste vrijednosti.

Međunarodni dan porodice obilježen je na Stadionu sportskih igara, gdje su prikazani radovi pristigli na konkursu čija je tema bila porodica, a ova aktivnost realizovana je u saradnji sa dobojskom Javnom predškolskom ustanovom “Majke Jugović”, Predškolskom ustanovom “Madagaskar”, Školom sporta “Sparta” i Američkim kutkom.

Priznanje za prvo mjesto za najbolje ocijenjeni likovni rad uručeno je učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” Dunji Blagojević, drugo je osvojila učenica drugog razreda iste škole Emina Hadžikadunić, a treće učenik petog razreda Osnovne škole “Ozren” iz Paklenice Donje Saša Stjepanović.

Exit mobile version