Site icon Grad Doboj

Potpisani ugovori za dodjelu plastenika

U Doboju su danas potpisani ugovori za dodjelu 20 plastenika od po 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje i sjemenskim materijalom po projektu “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima”. Projekat se realizuje na osnovu sporazuma Grada Doboj i organizacije Muslim aid iz Sarajeva, zaključenog maju, koji ukupno iznosi 54.720 KM.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević kaže da su sa po 40 odsto sredstva, odnosno 21.920 KM, obezbijedili Gradska uprava i Muslim aid, a 20 odsto finansiraju korisnici, odnosno 10.925 KM.

Načelnik gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Anis Husaković kaže da će korisnici kroz plasteničku proizvodnju biti u prilici da si obezbijede sredstva za život. On navodi da su prema javnom pozivi korisnici u obavezi da da imaju prijavljeno poljoprivredno gazdinstvo, odgovarajuću površinu za plastenik u svom vlasništvu ili zakupu, koji ne smiju da otuđe u naredne tri godine. Husaković je naveo da neće biti organizovanog otkupa zimsih proizvoda, dok će se iznađi način da otkupa bude za proljetne proizvode.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić kaže da da je Gradska uprava danas poljoprivrednicima uplatila i podsticaj od po 50 KM za oko 1.060 registrovanih grla krupne stoke.

“Cilj nam je da podsticaje poljoprivrednicima povećamo i u narednoj godini”, najavio je gradonačelnik Doboja, istakavši da je naglašeno interesovanje građana za bavljenje poljoprivredom u periodu pandemije virusa korona.

Exit mobile version