Site icon Grad Doboj

Ambasador Turske u radnoj posjeti Doboju

Sastanak sa ambasadorom Turske u BiH.

Turski amabasador u Bosni i Hercegovini Haldun Koč, sa saradnicima, boravio je danas u posjeti Doboju. U Gradskoj upravi Doboja dočekao ga je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je ambasadora upoznao sa trenutnim stanjem u Doboju, a prvenstveno o projektima vezanim za razvoj infrastrukture na teritoriji lokalne zajednice.

Gradonačelnik Doboja istakao je da izgradnja mreže auto-puteva predstavlja razvojnu šansu za Doboj i najavio administrativnu podršku za turske privrednike, o čijoj ga je zainteresovanosti za ulaganje u ovaj grad danas informisao ambasador Turske u BiH Haldun Koč.

Gradonačelnik Jerinić i ambasador Koč razgovarali su u Doboju o ulaganjima Turske u mrežu auto-puteva Beograd-Sarajevo, te ulasku turskog bankarskog sektora u ovu lokalnu zajednicu.

Gradonačelnik Doboja rekao je novinarima da je geografski položaj Doboja interesantan za turske investitore jer ih približava zapadnoj Evropi, dodajući da postoji i zainteresovanost bankarskog sektora da bude u Doboju. On je podsjetio na pomoć građana Turske ovoj lokalnoj zajednici nakon majskih poplava iz 2014. godine.

“Raduje me što se ambasador Koč uvjerio da je grad Doboj otvoren, multietnički grad koji pruža svima jednake šanse”, istakao je nakon sastanka gradonačelnik Jerinić.

Exit mobile version