Site icon Grad Doboj

Utvrđivanje dinamike promocije zanimanja srednjeg stručnog
obrazovanja i deficitarnih zanimanja u Srednjim školama u gradu Doboju

Da bi se poboljšala reputacija proizvodnih zanimanja srednjeg stručnog obrazovanja, preporuka je da ih je potrebno, u cilju pravilnog odabira zanimanja,u pravo vrijeme i na odgovarajući način promovisati, u čemu se prepoznaje saradnja kao ključna uloga osnovnih i srednjih škola sa resornim odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti Grada Doboj, privrednim sektorom, Zavodom za zapošljavanje i Privrednom komorom grada Doboj.

Resorno Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti je na osnovu inicijative Lokalnog savjetodavnog tijela za obrazovanje i zapošljavanje Grada Doboj,a na osnovu preporuka Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i regionalnog Savjeta za obrazovanje, organizovalo sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa ciljem utvrđivanja dinamike promocije zanimanja srednjeg stručnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja koja su planirana za upis u školskoj 2023/2024. godini u skladu sa potrebama privrede grada Doboja i Republike Srpske.

Promocija zanimanja srednjeg stručnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja krenut će u ponedeljak 6.marta 2023.godine,zaključeno je na sastanku.

Naročita pažnja će biti posvećena promociji zanimanja koja mogu upisati djeca sa poteškoćama u razvoju.

Exit mobile version