Site icon Град Добој

Борис Јеринић

Борис Јеринић (Добој, 4. децембар 1980) градоначелник је Града Добоја, политичар из Републике Српске и други изабрани градоначелник Града Добоја.

Јеринић је своју политичку каријеру започео одмах по заршетку студија, те с разлогом постао најмлађи градоначелник у Републици Српској.

За градоначелника Добоја изабран је 11. фебруара 2019. године на пријевременим изборима. Претходно је био замјеник градоначелника. У периоду 2015-2018. година обављао је функцију замјеника министра одбране у Савјету министара БиХ. Посланик у Народној скупштини Републике Српске био је у мандату 2010-2014. година, те мандат обновио у периоду 2014-2015. година. Поред изабраних функција, обављао је и оне гдје је именован, те је на позицији директора био у ЈП ,,Преслица“, Дирекцији за развој и изградњу града, те начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Добоја.

Борис Јеринић, рођен је у Добоју 4.12.1980. године гдје је завршио основну школу. Док је средњу школу завршио на Цетињу. Дипломирао је на Теолошком факултету у Сант Петербургу. Мастер студије је завршио у Новом Саду и стекао звање мастер менаџмента организације. 

Члан је Главног одбора и Политичког савјета Савеза независних социјалдемократа, СНСД-Милорад Додик.  

Exit mobile version