Site icon Град Добој

Предавање на тему – безбједност ђака у саобраћају

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Данашњем предавању у добојској Основној школи „Вук Стефановић Караџић“, поред ученика, њихових родитеља и наставника, присуствовали су градоначелник Добоја Борис Јеринић, представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, те представници Саобраћајног факултета у Добоју.

„У Републици Српској је током осам мјесеци смањен број саобраћајних незгода у којима су учесници дјеца у односу на исти период прошле године“, каже представник Агенција за безбједност саобраћаја Милан Тешић.

Предавање о безбједном понашању у саобраћају

Тешић је данас боравио у добојској Основној школи „Вук Стефановић Караџић“ гдје је ученицима одржао предавање о безбједном понашању у саобраћају. Он је рекао да у 2018. години није евидентаран случај повређивања дјеце као пјешака или бициклиста.

Тешић је истакао да се по први пут током предавања укључују и родитељи као волонтери и додао да се мора утицати и на понашање родитеља, индиректно и преко дјеце, како би се промијенило понашање и родитеља и дјеце.

Градоначелник Добоја Јеринић је рекао како ова локална заједница континуирано предузима активности на побољшавању безбједности у саобраћају постављајући и обнављајући вертикалну и хоризонталну сигнализацију, као и свјетлосне сигнале. Он је указао и на активност локалног Савјета за безбједност у саобраћају.

Ђаци ОШ „Вук Караџић“ уче о безбједности у саобраћају

Током предавања малишани су упознати како треба прелазити улицу, о правилима кретања у саобраћају, али и како родитељи треба да се понашају у возилу, те им је уручен одговарајући едукативни материјал.

Exit mobile version