Site icon Град Добој

Град Добој добитник СДГ награде за локалне заједнице у БиХ за 2021.годину

Развојни програм Уједињених нација у БиХ је у Бањој Луци на свечаној церемонији, прогласио Бизнис лидере одрживог развоја у БиХ.

Град Добој добитник је СДГ награде за локалне заједнице 2021., чији је фокус на мјерама које су јединице локалне самоуправе донијеле као подршку приватном сектору током пандемије. Награду је преузео замјеник градоначелника Добоја, Владимир Марковић.

Град Добој је стратешки опредијељен за сузбијање негативних економских утицаја пандемије. Иновативне мјере су транспарентно усмјерене на подршку привреди. Субвенционисани су трошкови комуналних услуга за 528 пословних субјекта погођених кризом. Обезбијеђени су подстицаји за јачање конкурентности, повећане производње и очувана радна мјеста за  27 предузетничких радњи и предузећа. Економски је оснажено 20 социјално угрожених лица кроз укључивање у пластеничку производњу поврћа.

Радује ме чињеница да је УНДП препознао напоре града Добоја током 2020. године да путем економских мјера подршке привреди и становништву наше локалне заједнице умањи негативне ефекте пандемије КОВИД-19, помогне привредницима да преброде потешкоће у пословању, додатно оснажи њихову конкурентност, а посебно да путем ових мјера допринесе очувању, па чак и повећању броја радних мјеста. Признање „СДГ награда за јединице локалне самоуправе у БиХ“ додатно мотивише наше трајно опређељење да пружамо подршку привредном сектору за добробит свих грађана Добоја- изјавио је градоначелник Борис Јеринић.

Exit mobile version