Site icon Град Добој

Грчки амбасадор у првој радној посјети граду

Грчки амбасадор у БиХ Димитриос Папандреу боравио је у првој радној посјети Граду Добоју. Разговарао је са градоначелником Добоја о сарадњи и братским односима ове локалне заједнице и грчког народа. У склопу обиљежавања Дана града Добоја биће организован и Дан грчке културе.

У јануару ове године у склопу Економске школе у Добоју отворен је Грчки кутак, први у Српској и БиХ. Циљ је повезивање српског и грчког народа. Задовољан резултатима које остварује овај кутак је и градоначелник Добоја Борис Јеринић, који је са амбасадором Грчке у БиХ договорио да у склопу обиљежавања Дана града Добоја буде организован Дан грчке културе.

– Вјерујем да ће ово пријатељство између српског и грчког народа које траје дужи низ година преко Грчког кутка доживјети још бољи процват и да ћемо увезати и повезати што већи број наших ученика и професора. Kада све то презентујемо неизбјежно је да ћемо доћи до ситуације када ћемо причати и о неким другим видовима сарадње. Наравно, ту првенствено мислим на економију – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Ову прилику бих искористио да се захвалим како Граду Добоју и градској администрацији, тако и лично г. градоначелнику што су узели учешће у обиљежавању врло важног јубилеја за Грчку, а то је 200 година од рата независност Грчке. Ми ћемо наставити наши сарадњу и планирамо је чак унаприједити – рекао је Димитриос Папандреу, амбасадор Грчке у БиХ.

Дан грчке културе у Добоју биће организован 25. јуна, када ће бити одржана и свечана сједница поводом Дана града Добоја. Добојлије ће имати прилику да више сазнају о грчкој култури, обичајима, језику и историји ове земље.

Exit mobile version