Site icon Град Добој

Реализација пројекта ИФАД у пољопривреди

Данас је у Градској управи одржан састанак помоћника министра пољопоривреде, водопривреде и шумарства у Влади Републике Српске Мирослава Бојића са шефом кабинета градоначелника Добоја Драганом Василићем и Анисом Хусаковићем, начелником Одјељења за пољопривреду у Градској управи Добој. На састанку је разговарано о провођењу ИФАД пројекта, као и о будућој сарадњи.

Поред редовних активности Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске тренутно са локалним заједницама проводи пројекат ИФАД кроз који се ради на припреми пословних планова. У наведеном пројекту ради се на принципу суфинансирања, и то средствима која су обезбијеђена кроз сам пројекат 40%, локална заједница даје 10% – док преосталих 50% суфинансирају крајњи корисници у нову или предајом производа откупљивачима.

Добој као локална заједница је озбиљан партнер у оваквим пројектима, обзиром на величину пољопривредног земљишта које се обрађује, као и по броју регистрованих пољопривредних произвођача.

Нa састанку су поред наведених присуствовали и Драгиша Марковић, руководилац Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, Подручна јединица Добој, као и Слађана Малиновић, стручни референт у Одјељењу за пољопривреду Градске управе Добој.

Exit mobile version