Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Изабран тим од шест чланица које ће представљати наш град на музичко-сценском спектаклу – Ритам Европе

Градска управа Добој ове године остварила је значајан корак ка промоцији нашег града и културе. Добоју је припала част да постане дио породице градова који заједно реализују музичко-сценски спектакл – Ритам Европе.

Ритам Европе је највећи омладинско-дјечији музички и телевизијски фестивал у регији, инспирисан форматом Евровизије. Фестивал окупља младе таленте из цијеле земље , а подршку овом фестивалу пружају и амбасадори земаља Европске уније у Босни и Херцеговини. Град Добој се истакао преузимањем организационе и финансијске подршке тиму, уз лично ангажовање градоначелника, Бориса Јеринића у рјешавању бројних изазова.

У марту 2023. године, у сарадњи са Градском управом, организована је аудиција која је окупила талентоване младе особе из Добоја и околине. Стручни представници фестивала Ритам Европе су изабрали тим од шест чланица (вокални солиста и плесна група) које ће представљати наш град на овом престижном такмичењу. Имамо част представити изабране представнице:

  1. Ивона Вукојевић (вокални солиста)
  2. Јана Рауковић
  3. Софија Загорац
  4. Фаррах Халиловић
  5. Ана Симић
  6. Матеја Долић

Побједник фестивала ће бити одабран комбинацијом гласања, укључујући стручни жири, жири из градова учесника и гласове гледалаца путем смс порука. Првих пет тимова ће се директно квалификовати за велико регионално такмичење Ритма Европе у Македонији, где ће се надметати са најбољим из Србије, Црне Горе, Македоније и Републике Српске.

Ово је један од примјера како се заједничким напорима Градске управе и локалних талената може промовисати град и култура на регионалном нивоу.

Позивамо вас да подржите наше младе представнице на овом путовању и да будете уз њих током овог изузетног музичког спектакла.