Site icon Град Добој

Министар транспорта и комуникација Војин Митровић у радној посјети Добоју

Gradonačelnik DobojaBoris Jerinić u razgovoru sa ministrom Vojinom Mitrovićem.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић састао се данас у Добоју са министром транспорта и комуникација у Савјету министара Босне и Херцеговине Војином Митровићем, с којим је разговарао о актуелним темама и инфраструктурним пројектима у Добоју. Данашњем састанку присуствовали су и посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Обрен Петровић и Сања Вулић, посланик у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић, те почасни предсједник Градског одбора СНСД-а Урош Гостић.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић се захвалио министру Митровићу што је по преузимању функције прво посјетио Добој. Градоначелник Добоја истакао је да се највеће инвестиције у Босни и Херцеговини тренутно реализују у Добоју, и додао да Добој, осим жељезничког чворишта, све више постаје и друмска раскрсница – што даје додатну развојну шансу овој локалној заједници.

„Све оно што је у интересу града Добоја, овог дијела Републике Српске, све пројекте ћемо заједно пратити са ресорним министарством из Владе Српске, као и са министром из Савјета министара“, рекао је градоначелник Добоја.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Војин Митровић рекао је данас у Добоју да су у завршној фази радови на дионици ауто-пута Јоховац-Руданка и Руданка-заобилазница око Добоја до изласка на ентитеску границу према Федерацији БиХ, да су сви нивои власти одрадили потребне радове и да ће они убрзо бити и завршени. Министар Митровић је навео да ће Европска инвестициона банка највјероватније финансирати дио Коридора „Пет це“ од Јоховца до Вукосавља, а други дио ауто-пута који иде према Лончарима и Бијељини ту су потенцијални инвеститори у Кинези и Турци.

Министар је рекао да је градоначелника Добоја Бориса Јеринића обавијестио да ће Министарство транспорта и комуникација предузети одређене кораке како би се унаприједио жељезнички саобраћај, обзиром на то да је у Добоју сједиште Регулаторног одбора Жељезница у БиХ. Он је најавио да ће током априла бити завршени радови на изградњи моста на Свилају који је, како је рекао, важан инфраструктурни пројекат који повезује Хрватску и Републику Српску, а тиме и Добој и Федерацију БиХ.

Exit mobile version