Site icon Град Добој

Наставак реализације пројеката водоснабдијевања

На Вучијаку у мјесној заједници Подновље код Добоја настављена је реализација пројекта водоснабдијевања вриједног 2,8 милиона КМ. У току је реализација друге фазе пројекта, која подразумијева изградњу резервоара за питку воду у засеоку Церици капацитета 180 кубика.

У првој фази реализације пројекта водоснабдијевања у Подновљу изграђен је један базен, те је стотињак домаћинстава ријешило проблем са водоснабдијевањем. Сада је у току друга фаза реализације ово капиталног пројекта.

По завршетку изградње овог резервоара прикључак на воду ће бити могућ за више од 400 домаћинстава. Осим домаћинстава из Подновља и његових засеока моћи ће се приклучити и домаћинства из Божинаца и Трњана.

–До сада смо уложили око 900.000 КМ. У плану је наставак овог пројекта како би се ријешио проблем питке воде за мјештане са овог краја. Пројекат иде својом динамиком, извођач је уведен у посао и у врло кратком року биће завршен – рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Да радови иду планираном динамиком увјерио се и градоначленик Добоја који очекује да би комплетан пројекат водоснабдијевања на Вучијаку требао бити завршен за око двије године.

-Прва фаза је завршена и вода је пуштена за око 100 домаћинстава у првој висинској зони. У другој фази ради се изградња резервоара и водова према Глоговици и Циглани – изјавио је Славко Ковачевић, замјеник градоначелника Добоја.

Exit mobile version