Site icon Град Добој

Обиљежен Дан Жељезница и слава предузећа

Kод спомен-обиљежја за 305 погинулих жељезничара у Добоју положени су вијенци поводом Дана жељезничара и крсне славе “Жељезница Републике Српске” – Светог Василија Острошког.

Вијенац је положио министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић који је честитао Дан и крсну славу радницима “Жељезница”.

Ову прилику је искористио и да изрази сигурност да се процес реструктурисања “Жељезница Српске” одвија предвиђеним планом по чијем окончању ће се формирати три нова предузећа у оквиру холдинга, која ће моћи функционисати у складу са тржишним условима.

“Наши циљеви су да ово предузеће егзистира и да од овог предузећа имају користи не само радници већ и грађани широм Републике Српске гђе се користе услуге `Жељезница Српске`”, изјавио је новинарима Ћорић.

Он је навео да је процес реструктурисања у поодмаклој фази, те подсјетио да је прије неколо дана била сједница Скупштине акционара на којој су донесене кључне одлуке.

“Сљедећа фаза је претварање дуга у капитал и идемо даље у смислу организационог реструктурисања и оснивање холдинга и три предузећа која ће независно пословати у оквиру холдинга”, рекао је Ћорић.

Он је навео да се траже најбоље одлуке око преноса имовине, власништва над имовином, лиценци, као и свега што посједују “Жељезнице Републике Српске”.

Ћорић је додао да је ријеч о сложеном процесу, захваливши Управи, на челу са вршиоцем дужности генералног директора Жељку Радићу, за које је навео да дају свој максимум, уз подршку радника и синдикалних организација које је ђелују у оквиру “Жељезница Републике Српске”.

Вршилац дужности директора “Жељезница” Жељко Радић захвалио је Влади Републике Српске и ресорном министарству за досадашњу подршку како би се процес реструктурисања окончао на задовољавајући начин са профитабилним предузећима, добрим пословним билансима и задовољним радницима.

Радић је најавио да ће се по формирању нове организације приступити и новој систематизацији и организацији радних мјеста.

Данашњој манифестацији је присуствовао и градоначелник Добоја Борис Јеринић. Спомен-обиљежје за 305 погинулих жељезничара се налази испред Управне зграде у Добоју.

Exit mobile version