Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржана едукација о енергетској ефикасности под називом „Практични савјети за свакодневни живот“

Представници мјесних заједница и заједница етажних власника, учествовали су у едукацији о енергетској ефикасности. Едукација под називом „Практични савјети за свакодневни живот“ фокусиран је на подучавање појединаца и заједница о важности очувања енергије и заштити животне средине.

Едукацију је организовало Одјељење за стратешко планирање, европске интеграције и локални економски развој града Добој, а одржана је у градском друштвеном центру. Током едукације, полазници су научили о утицају кориштења енергије на животну средину и предностима малих промјена у свакодневном животу, како би се смањила потрошња енергије. Теме које су биле обухваћене укључивале су енергетски ефикасне уређаје, термичку изолацију објеката и обновљиве изворе енергије. Учесници су такођер научили о финансијским предностима уштеде енергије, укључујући ниже рачуне за комуналије и повећање вриједности имовине.

Едукација је била успјешна, а учесници су изразили захвалност на стеченом знању и посвећености увођењу промјена у властитим домовима и заједницама. Догађај је завршен позивом на акцију за све присутне да дају примјер и шире свијест о важности енергетске ефикасности. На линку можете преузети матаријале са савјетима како штедјети енергију у свакодневном животу.