Site icon Град Добој

Одржана Седма редовна сједница Скупштине града Добоја

Укупно се 36 тачака нашло на дневном реду ове Седме редовне сједнице добојског парламента. Низ тачака односио се на усвајање програма рада за следећу годину установа и предузећа чији је оснивач Град Добој. Усвојен је и Нацрт одлуке о усвајању другог ребаланса буџета Града за ову годину у износу од око 68 милиона КМ.

Највећа дискусија на 7. редовној сједници Скупштине града Добоја односила се на геолошка истраживања минералних сироввина, која би требала да се врше на подручју овог Града. О коначној одлуци по питању тих истраживања одборници ће се изјаснити на сљедећем скупштинском засједању након што прикупе информације од свих релевантних органа.

Скупштина града Добоја тражи од фирме, која би вршила геолошка истраживања на Озрену да достави релевантну документацију којом потврђују да су добили сагласност од надлежних органа за њихово извођење, као и да у свим мјесним заједницама, које ће бити обухваћене истражним појасом презентују пројекат. Такође, тражи од Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске да достави рјешење о давању сагласности за извођење истраживања, као и да Фонд за заштиту животне средине Републике Српске достави елаборат о утицају на животну средину. Ово су закључци усвојени уз информацију за добијање сагласности за геолошка истраживања минералних сировина на подручју Добоја. Тек након добијених неопходних информација добојска скупштина ће на сљедећој сједници одлучивати о давању коначне сагласности да се истраживања и спроведу. Уколико се утврди да она штете грађанима бићемо против тога, поручио је градоначелник Добоја.

-Ако треба ангажоваћемо и стручњаке из одређених области који ће нас упознати са тим да ли постоји или не постоји опасност за грађане. Мислим да смо у овом послу као градска администрација прогресивни. Међутм, опет поновићу да то није у нашој надлежности, али наравно да исто тако желимо бити упознати са свим оним што се одвија и дешава на територији Града Добоја. ту мислим на Скупштину града Добоја и на грађане – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја

Exit mobile version