Site icon Град Добој

Одржан састанак са члановима Одбојкашког клуба инвалида „Добој“

Одбојкашки клуб инвалида „Добој” освојио је Куп Републике Српске који је недавно одржан у Бања Луци. Градоначелник Добоја Борис Јеринић организовао је пријем за освајаче златне медаље. Добојски одбојкашки клуб инвалида послије девет година, поново је освојио Куп Репубике Српске. Уз велико залаглање и труд играча на одбојкашком терену, као и стручног штаба, али и подршку локалне заједнице одиграо је фантастично финални турнир, и у свој град са седамнаестог Купа донио злато.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио им је што кроз добре резултате промовишу свој град, те најавио подршку том клубу и у наредном периоду.

„Сарадња из протеклог периода са ОКИ „Добој” наставиће се и у наредном периоду, нарочито када се има у виду да овај клуб даје и четири репрезентативца Србије у сједећој одбојци. Сигуран сам да ће се и Куп који се некада раније одржавао овдје у Добоју, а што је прекинуто 2014. године, поново одржавати у Добоју у наредном периоду, јер смо се договорили да га поново активирамо. Покровитељ тог турнира биће градоначелник, тако да очекујем да ћемо у априлу или мају мјесецу сљедеће године ту традицију наставити. Овом приликом још једном им честитам на освојеном злату и на промоцији града Добоја и сигуран да управа клуба и играчи заслужују нашу подршку и да будемо увијек заједно“, рекао је градоначелник Добоја.

„Искористио бих ову прилику да се захвалим градоначелнику Добоја Борису Јеринићу који је уприличио овај пријем за чланове нашег клуба, а поводом освајања Купа Републике Српске за 2019. годину. Ми смо једини спортски колектив који се није увијек ослањао на помоћ. Увијек смо били самоиницијативни, иако су у клубу само особе са инвалидитетом. Такође, ми смо успјели да надљудским напорима реконструишемо спортску дворану у оквиру основне школе у Костајници за потребе нашег клуба. Градоначелник је имао прилику да обиђе радове и мислим да је одушевљен са оним што смо ми сами постигли нашим радом и захваљући помоћи пар друштвено одговорних привредника из града Добоја“, изјавио је Драган Достанић, предсједник ОКИ „Добој”.

Добојски ОКИ сљедеће године пуни двадесет година, а рођенданска жеља је освајање Лиге Републике Српске у сједећој одбојци.

Exit mobile version