Site icon Град Добој

Омладинска банка: Потписан уговор за микробизнис

Potpisivanje ugovora Fondacija Mozaik i Gradska uprava Doboj.

Дијана Дрљић из Добоја потписала је данас у Градској управи Добој уговор са Омладинском банком за реализацију пројекта „Вешерај – прање и сушење веша“, који се у износу од 2.000 КМ финансира средствима Градске управе Добоја и Фондације „Мозаик“.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић рекао је да су се на други јавни позив пријавила два апликанта, од којих се по квалитету истакао приједлог „Вешерај – прање и сушење веша“ за микробизнис.

Директор програма Омладинске банке Жељко Пауковић рекао је да у оквиру Фондације „Мозаик“ од јуче дјелује укупно 49 омладинских банака, да су током ове године подржана 434 пројекта у укупном износу од 980.000 КМ и 55 микробизниса. Он је истакао да Фондација, осим финансијске, пружа и консултантску подршку и да, захваљујући томе, 90 одсто подржаних и регистрованих бизниса опстаје на тржишту.Град Добој и Фондација Мозаик су  у новембру 2016. године потписали Меморандум о сарадњи како би партнерски допринијели и подржали програм Омладинске банкке Добој.

Програм Омладинска банка омогућава младима од 17 до 35 година да препознају друштвене проблеме у својим заједницама и рјешавају их кроз друштвене пројекте. Чланови и чланице Омладинске банке имају улогу да подстичу активизам младих и одлучују о подршци пројектима неформалних група младих. Неформалне групе реализују своје пројекте на територији Града уз мониторинг и подршку Омладинске банке, Града и Мозаика. Поред друштвених пројеката овај програм пружа подршку и микробизнисима младих.

Ове године одобрено је 5 пројеката и један микробизнис.

Exit mobile version