Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Организација Еуроплус уручила пресе за рециклажу установама у Добоју

У Градској управи је одржан састанак на којем је Центар за промоцију европских вриједности Еуроплус у оквиру пројекта “Мисли чисто, дјелуј здраво” у Добој Истоку, додијелио ручне пресе за ПЕТ амбалажу Градској управи Добоја, Полицијској управи Добоја и Жељезницама Републике Српске.

На састанку су присуствовали замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић, представници Полицијске управе Добоја, Жељезница Републике Српске и представници локалног предузећа Оморика и координатор пројекта испред Еуроплуса Сузана Малешић.

Пројекат ,,Мисли чисто, дјелуј здраво” у Добој Истоку имплементира Центар за промоцију европских вриједности Еуроплус у партнерству са градом Добој и општином Добој Исток, а у оквиру пројекта “Активизам, ангажман и одговорна рјешења (МАКЕРС), који проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП), уз подршку Портицус фондације.

Свеукупни циљ пројекта је: Оснажити активизам у локалној заједници у области заштите животне средине којим ће се дугорочно смањити количина илегалног отпада на подручју опћине Добој Исток.

У пројекат је укључена Градска управа Добоја и Добој Истока као подршка имплементације пројектних активности и локално предузеће Оморика које се бави откупом и прерадом ПЕТ амбалаже.