Site icon Град Добој

Помоћ за вишечлане породице: Бесплатне уџбенике добило 350 основаца

Уочи почетка нове школске године, градоначелник Борис Јеринић данас је са предсједником Удружења родитеља са троје и више дјеце ‘’Понос’’ Марином Протић уручио 350 комплета уџбеника. Ради се о комплетима уџбеника, намијењеним за дјецу у узрасту од петог до деветог разреда.

Јавни позив за додјелу бесплатних ужбеника расписало је Удружење породица са троје и више дјеце „Понос“, а средства за набавку уџбеника обезбиједила је Градска управа Добој.

-Око 60.000 КМ Град је дозначио Удружењу „Понос“, како би успјели свим родитељима који су се пријавили уручити уџбенике. Циљ је био да олакшамо вишечланим породицама кућни буџет и помогнемо им да спреме школарце за нову школску годину- изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Град Добој ће и у наредном периоду бити подршка свим активностима Удружења које имају за циљ обезбиједити одредјене погодности за вишечлане породице те на тај начин допринијети проводјењу пронаталитетне политике у нашем граду.

-Захваљујући Градској управи и градоначелнику, успјели смо да обезбиједимо уџбенике. Удружење од самог оснивања има велику подршку градоначелника. Оно што смо дефинисали на самом почетку оснивања Удружења успјели смо да и реализујемо- рекла је Марина Протић, предсједник Удружења „Понос“.

Удружење “Понос“ Добој је удружење које је на претходној сједници Скупштине града добило статус од посебног значаја за град Добој.

Прва подршка града овом Удружењу била је Одлука о додјели пословног простора за потребе Удружења које тренутно броји преко 420 чланова.

Exit mobile version