Site icon Град Добој

Посјета предузетника из Ћуприје, Старе Пазове и Параћина

Замјеник градоначелника Владо Благојевић састао се представницима предузетничких удружења из општина Ћуприја, Стара Пазова и Параћин, а који су у Добоју у посјети Занатско-предузетничком удружењу, поводом крсне славе удружења. Састанку је присуствао и шеф Кабинета градоначелника Драган Василић, као и представници добојског удружења предузетника.

Производња у реалном сектору на подручју града Добоја показује тренд благог раста, као и пораст броја чланова Занатско-предузетничког удружења, којих тренутно има 1.200, што је на нивоу оног од прије поплава из 2014. године, а заслуге за опоравак реалног сектора има и однедавна боља сарадња са представницима Градске управе Добој, рекао је Божичковић након пријема у Градској управи, којем су присуствовали и представници привредника из Параћина, Старе Пазове и Ћуприје.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић захвалио је представницима ових и других локалних заједница у Србији, који су пружили несебичну помоћ Добоју након поплава из 2014. године.

Предсједник Удружења предузетника и занатлија из Ћуприје Бранислав Костић навео је да је прошло вријеме када су локалне заједнице живјеле од привредних гиганата, те поручио да је значајно да локалне власти препознају да се привреда заснива на малим предузећима.

Предсједник Удружења привредних предузетника Параћина Радосав Кочинац указао је на дугогодишњу сарадњу ове општине са Добојем, те изразио наду да ће ова локалана заједница поново организовати привредне сајмове како би сарадња била додатно унапријеђена.

Секретар економско-социјалног савјета општине Стара Пазова Миленко Вучиновић рекао је да је данас у Добоју заједно са представницима Уније послодаваца, те изразио жељу да се у наредном периоду унаприједи економска сарадња и успостави сарадња на нивоу локалних самоуправа.

Занатско-предузетничко удружење града Добој обиљежава данас дан и крсну славу – Свети Стефан Српски, а свечаности присуствовују и гости из привредних удружења из Параћина, Ћуприје и Старе Пазове.

Exit mobile version