Site icon Град Добој

Потписани уговори за додјелу бесповратних средстава

Градоначелник Добоја Борис Јеринић и шест самосталних предузетника из овог града потписали су данас уговоре о додјели око 63.000 конвертибилних марака бесповратних средстава, које у виду подстицаја за развој предузетништва додјељују Град Добој и Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Градоначелник Добоја изразио је задовољство што ће шест предузећа запослити нових девет радника.

Градоначелник Борис Јеринић је рекао да су средства обезбиједили Градска управа и УНДП и да је ријеч о подстицајним средствима за производно занатство, и то по другом јавном позиву, пошто у првом позиву нису утрошена сва предвиђена средства.

Представник градског Одјељења за стратешко планирање, европске интеграције и локални економски развој Љубиша Лукић рекао је да је пројектом предвиђено да бесповратна средстава буду додјељивана до максимално 70 одсто од укупне вриједности улагања, док су преостали износ обавезни финансирати корисници подстицаја.

Представници Градске управе Добој и пет самосталних предузетника из овог града потписали су 30. октобра уговоре о додјели бесповратних средстава по првом јавном позиву, када је запослено седам радника.

Уговори су потписани у оквиру Пројекта економског и еколошког управљања МЕГ који подржава Влада Швајцарске, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП).

Exit mobile version