Site icon Град Добој

Пројекат прикључења касарне на градско гријање

Замјеник градоначелника, Владимир Марковић, в. д. директора Градске топлане, Мирослав Милошевић и сарадници одржали су радни састанак са делегацијом Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Током састанка представљен је пројекат топлификације касарне “Војводе Радомира Путника”, који предвиђа изградњу вреловодног прикључка- огранак од главног магистралног вреловода за град Добој до касарне.

Трошкови прикључења касарне “Војвода Радомир Путник” оквирно би износили око 1,6 милиона КМ, рекао је замјеник министра одбране у Савјету министара, Мирко Околић.

Околић је рекао да би ове трошкове заједнички суфинансирали Министарство одбране у Савјету министара, Градска управа и Топлана.

Замјеник градоначелника Добоја Владимир Марковић, каже да Добој има жељу да се реализује вреловод према касарни, али да постоје реални трошкови, временски рокови, те економска оправданости у околностима са пандемијом вируса корона.

Он је истакао да Топлана има капацитете да реализује пројекат и да би изградња вреловода био добар предуслов за његово даље ширење, а за потребе околних домаћинстава.

Вршилац дужности директора Градске топлане Мирослав Милошевић, каже да су израдили пројекат топлификације и вреловода, да имају техничке могућности и капацитете да задовоље потребе касарне и да је овом предузећу генерално пројект исплатив.

Exit mobile version