Site icon Град Добој

Састанак градоначелника са министром правде и главним правобраниоцем Републике Српске

Влада Републике Српске пренијела је на град Добој власништво над површином од око 300.000 метара квадратних на локалитету Путниково брдо са циљем реализације привредних пројеката, изјавио је главни правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица.

Говедарица је након састанка у Добоју са градоначелником Борисом Јеринићем, којем је присуствовао и министар правде Милош Букејловић, рекао новинарима да је содно просторно-планској документацији која је израђена и усвојена град преузео обавезу да крене у озбиљне инвестиционе подухвате.

Он је истакао да је Добој један од најзаступљенијих субјеката Правобранилаштва Републике Српске, захваљујући активности и адекватном поступању градоначелника и стручних служби Градске управе.

Јеринић је појаснио да се на дијелу локалитета Путниковог брда планира измјестити Казнено-поравни завод који је тренутно смјештен у ужем градском језгру, те да се заједно са инвеститорима уђе у пројекат производње обновљиве енергије постављањем соларних панела, за шта већ постоји интересовање код појединих предузетника. Он је истакао да између добојске Градске управе и Правобранилаштва нема отворених питања.

Јеринић је захвалио Правобранилаштву што се, у субординацији са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове и уз подршку Владе Републике Српске, брзом динамиком превазилазе нормативи које успоравају процесе на подизању привредне активности Добоја, али и Републике Српске.

Он је нагласио да овај град има велики потенцијал за домаће и стране инвеститоре, захваљујући и индустријској зони у Буковици Великој, која се налази између два чворишта ауто-путева. Градоначелник Добоја је изјавио да је ту већ завршен план парцелације и објављен први јавни позив који траје до 20. марта, те до сада већ има 12 заинтересованих инвеститора који су платили кауције.

Када је ријеч о уређењу корита ријеке Босне, Јеринић је навео је то вишемилионски пројекат који је урађен и завршен, и за који се нада да ће убрзо бити и реализован у сарадњи са Владом Републике Српске. Он је истакао да се корито већ уређује на локацијама гдје се прави ауто-пут, као и да је уведен извођач радова на уређењу корита потока Лијешањ.

Јеринић је оцијенио да Град треба да изађе на ријеку Босну, а не да бјежи од ње, уз све предуслове да се при томе заштити имовина и животи грађана. Након састанка у Градској управи, главни правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица, министар правде Републике Српске Милош Букејловић и градоначелник Добоја Борис Јеринћ обишли су канцеларију сједишта замјеника Правобранилаштва у Добоју.

Exit mobile version