Site icon Град Добој

Сједница Градског штаба за ванредне ситуације

Gradski štab za vanredne situacije Doboj.

На данас одржаној сједници Градског штаба за ванредне ситуације констатовано је да у Добоју нема лица позитивних на вирус корона, а под надзором их је 739, док је 16 особа изашло из надзора.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић захвалио је грађанима за досадашњу дисциплину, а привреднике замолио за стрпљење и најавио да ће на данашњем Штабу бити дефинисано ко шта може да ради у наредном периоду. Он каже да локална управа спроводи наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације и позвао грађане на одговорност.

Градоначелник Добоја је навео да на подручју града није било евидентираних кршења наредби који се тичу радног времена, док је један такав случај евидентиран на руралном подручју и санкционисан је, а евидентиран је одређен број случајева да су лица под надзором кршила наредбу самоизолације.

Градоначелник Јеринић каже да престају са радом вртићи и да ће бити извршен поврат средстава у периоду док траје ванредна ситуација.

Директор Регионалног центра Института за јавно здравство Српске Владо Ђурђевић навео је да је у добојској регији тренутно једно лице позитивно на вирус корона, а ријеч је о здравственом раднику из Модриче који је био у Бањалуци.

На данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације донесени су следећи закључци:

Exit mobile version