Site icon Град Добој

Градоначелник подржава рад СКПД „Просвјета“

Градоначелник Добоја Борис Јеринић је након данашњег састанка са предсједником СКПД „Просвјета“ Предрагом Бојиновићем најавио да ће овом друштву у наредном периоду бити додијељене просторије о чему ће одлучити Скупштина града Добоја.

Градоначелник Јеринић најавио је помоћ у раду локалном Српском просвјетном и културном друштву „Просвјета“, које је прошлог мјесеца одржало обновитељску скупштину и које ће у наредном периоду бити епицентар културних дешавања. Он је навео да од „Просвјете“ очекује да својим активностима ради на очувању традиције, обичаја и правих вриједности, те најавио да ће у оквиру овог друштва радити аматерско позориште.

„Дакле, треба све то окупити на једном мјесту и нашли смо модел како ће то изгледати. Управо ће `Просвјета бити тај епицентар“, рекао је Јеринић.

Предраг Бојиновић је најавио да ће се у наредном периоду предузети активности усмјерене на очувању језика и културе.

„Наш први циљ јесте аматерско позориште, и то све три сцене – дјечија, омладинска и за одрасле, али просвјета је јако широка па ћемо се трудити да радимо јако пуно“, изјавио је Бојиновић.

Данашњем састанку у Градској управи Добоја присуствовала је и посланик у Предстваничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Exit mobile version