Site icon Град Добој

Споразум Града Добоја и општине Станари о подјели имовине

Sastanak gradonačelnika Doboja i načelnika opštine Stanari.

Данас је у Добоју одржан састанак градоначелника Добоја Бориса Јеринића и начелника општине Станари Душана Панића, на ком је постигнут споразум о подјели имовине између Добоја и Станара. Споразум предвиђа да ће имовина града Добоја, која се налази на подручују Станара, споразумно прећи у власништво ове општине. Споразумом је предвиђено да Добој настави да измирује финансијске обавезе које, према изјави вјештака, износе 2,9 милиона конвертибилних марака. Овај споразум ће бити ратификован у локалним парламентима Добоја и Станара.

Данашњем састанку присуствовао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик који је похвалио овај договор, те истакао како град Добој овим споразумом ништа не губи, те најавио финанисијску подршку Владе Републике Српске у инфраструктурним пројектима. Он је додао да је Добој велико градилиште и да је тренутно оперативно око 680 милиона КМ захваљујући добром раду Градске управе и Владе Републике Српске. Српски члан Предсједништва БиХ посебно је похвалио градску власт у Добоју која једино проводи мјере пронаталитетне политке суфинансирањем станова за младе брачне парове, те истакао да га то чини лидером међу осталим локалним заједницама.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић након састанка је рекао како ће овај споразум бити потврђен 11. марта на сједници Скупштине града, те оцијенио како и Добој и Станари због близине територија морају да покажу јединство када је ријеч о управљању имовином.

Начелник општине Станари Душан Панић је рекао да је задовољан постигнутим договором и да се нада да ће ускоро бити реализован.

Одлуком Народне скупштине Републике Српске из септермбра 2014. године основана је општина Станари, која је до тада била у саставу Добоја.

Exit mobile version