Site icon Град Добој

Одржан Трећи сајам запошљавања

Градска управа Добоја, трећу годину за редом, организовала је Сајам запошљавања. На Трећем сајму образовања одраслих и запошљавања, који је данас отворен у Добоју, 18 привредника понудило је 149 радних мјеста у области металске индустрија, трговине, грађевинарства, производње плочастог намјештаја и осталих занатских дјелатности. Осим привредника, на сајму учествује и шест школа страних језика и установа које се баве образовањем старијих лица.

„Тражена су занимања вариоци, тесари, зидари, молери, професори њемачког језика и други“, рекла је новинарима руководилац добојске филијале Завода за запошљавање Републике Српске Сандра Татић. Она је навела да се на евиденцији незапослених води 4.050 лица која активно траже посао.

Власник предузећа за производњу бејби одјеће „Имаго“ Александра Петровић рекла је да потражује најмање четири шивача, али и креативне људе за моделарство и графички дизајн. Она је навела да њено предузеће има 42 радника, и да у добојској филијали Завода за запошљавање Српске нема евидентираних лица профила шивач да потражује посао.

Власник „Металпласта“ из Грабовице Радомир Божићковић рекао је да по други пут учествује да на овој манифестации и да потражује четири радника металске струке, однсно металостругаре, металоглодаче и алатничаре. Он је истакао да потражује старија искусна лица, с обзиром да су млади данас незаинтересовани за ову врсту посла.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић рекао је да Трећи сајам образовања одраслих и запошљавања организују Савјетодавно тијело за запошљавање Добоја, добојска Филијала Завода за запошљавање Републике Српске и Градска управа. Он је истакао да ће данас послодавци и незапослени бити у прилици да непосредно искажу потребе и афинитете за обављење одређених послова.

„Ове године сви они који желе да се доквалификују или преквалификују имаће прилику да на штандовима образовних установа добију неопходне информације за оспособљавање за она занимања која су потребна реалном сектору“, навео је Благојевић.

Директор Агенције за развој малих и средњих предузећа у Добоју Александар Гогановић рекаоје да је данашњи сајам примјер добре праксе када се у рјешавању проблема укључе све релевантне институције и да је генерално задовољан заинтересованошћу учесника.

Exit mobile version