Site icon Град Добој

Амбасадор Турске у радној посјети Добоју

Sastanak sa ambasadorom Turske u BiH.

Турски амабасадор у Босни и Херцеговини Халдун Коч, са сарадницима, боравио је данас у посјети Добоју. У Градској управи Добоја дочекао га је градоначелник Добоја Борис Јеринић, који је амбасадора упознао са тренутним стањем у Добоју, а првенствено о пројектима везаним за развој инфраструктуре на територији локалне заједнице.

Градоначелник Добоја истакао је да изградња мреже ауто-путева представља развојну шансу за Добој и најавио административну подршку за турске привреднике, о чијој га је заинтересованости за улагање у овај град данас информисао амбасадор Турске у БиХ Халдун Коч.

Градоначелник Јеринић и амбасадор Коч разговарали су у Добоју о улагањима Турске у мрежу ауто-путева Београд-Сарајево, те уласку турског банкарског сектора у ову локалну заједницу.

Градоначелник Добоја рекао је новинарима да је географски положај Добоја интересантан за турске инвеститоре јер их приближава западној Европи, додајући да постоји и заинтересованост банкарског сектора да буде у Добоју. Он је подсјетио на помоћ грађана Турске овој локалној заједници након мајских поплава из 2014. године.

„Радује ме што се амбасадор Коч увјерио да је град Добој отворен, мултиетнички град који пружа свима једнаке шансе“, истакао је након састанка градоначелник Јеринић.

Exit mobile version