Site icon Град Добој

У Шеварлијама реализован још један инфраструктурни пројекат

Мјештани Шеварлија код Добоја убудуће неће имати бриге око прикупљања оборинских вода. Саниран је канал у дужини од 200 метара, који прикупља оборинске воде. У склопу реализације пројекта у овој повратничкој мјесној заједници, која броји око 350 домаћинстава подигнута је безбједност саобраћаја на виши ниво, нарочито пјешака. Наиме, проширен је пут у дужини од око пола километра. Ради се о најфрекветнијем дијелу пута.

Град Добој и Министарство расељених особа и избјеглица Федерације БиХ већ дуги низ година заједнички финансирају инфраструктурне заједнице у добојским повратничким мјесним заједницама. Тако је било и овога пута. Ово је један у низу пројеката, а у његову реализацију у Шеварлијама уложено је 100 хиљада КМ.

-Ми имамо потписан споразум о учешћу Министарства расељених особа и избјеглица ФБиХ у омјеру од 51 одсто, а Града Добоја од 49 одсто у погледу уложених средстава. У Републици Српској ми смо локална заједница која је са федералним министарством урадила највише пројеката, Наше опредјељење је да на тај начин обухватимо што већи број наших мјештана, наших мјесних заједница и што већи број пројеката. Нама је у интересу да све иједна мјесна заједница на територији Града Добоја подједнако осјети ту политичку сарадњу и амбијент који правимо. Свако од нас се у свом домену бори да све иједна мјесна заједница, а самим тим и Град Добој буду и боље и љепше мјесто за живот свих наших суграђана – рекао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Град Добој и ресорно федерално министарство настављају сарадњу и у наредној години. Инфарструктурни пројекти реализоваће се и на подручју других повратничких мјесних заједница. Радиће се и на пројектима запошљавања, а све са циљем пружања подршке одрживом повратку.

Exit mobile version