Site icon Град Добој

Састанак са представницима Удружења „Будућност 4+“

Градоначелник Добоја Борис Јеринић примио је данас представнике добојског Удружења породица са четворо и више дјеце „Будућност четири плус“ и најавио системско рјешавање њихових проблема.

„Удружење је 2015. године на републичком нивоу добило статус од јавног интереса и град Добој ће га у наредном периоду на сједници Скупштине града прогласити удружењем од јавног интереса“, изјавио је градоначелник Добоја. Он је навео да Удружење броји 186 вишечланих породица и указао на потребу израде социјалне мапе њених чланова, како би Градска управа могла да дефинише коме је шта потребно.

Предсједник Удружења „Будућност четири плус“ Оливера Недић рекла је да је начелно постигнут договор за свеобухватну подршку вишечланим породицима, што ће се огледати кроз подстицаје у запошљавању, стипендије ученицима, подршку породицама на селу, учешће у трошковима превоза ученика, те суфинансирању клубова који ће заузврат нудити бесплатно чланство вишечланим породицама.

„Ми желимо да популација четири плус не буде посматрана као популација којој треба социјална помоћ, већ се ради о пронаталитетним мјерама које утичу на свијест родитеља да желе да прошире породицу, остану на овим просторима и имају четворо или више дјеце. И демографи потврђују да је то нужно“, изјавила је Недићева. Она је навела да је са градоначелником Јеринићем постигнут договор да на годишњем нивоу најмање два пута буду одржавани састанци овог типа, на којима би било ријечи о текућим проблемима.

Exit mobile version