Site icon Град Добој

Уручене прве ‘’поносне картице’’

Данас су уручене Поносне картице 3+ ‘’Фондације за живот’’ за 489 добојских породица.

Уз подршку Градске управе Добој пројекат ‘’Фондације за живот“, са израженим пронаталитетним мјерама заживио је и у Добоју, а са циљем побољшања услова и квалитета живота вишечланих породица. Осмишљен је како би се примарне потребе вишечланих породица, које су изражене кроз потрошачку корпу, умањиле, те да се овим породицама омогући економски простор и за неке секундарне, па и терцијалне потребе, за које претходно нису имале економску могућност.

– Најзначајније нам је овдје да помогнемо наше суграђане. Оно што су обавезе Града Добоја кроз овај пројекат ми ћемо извршавати. Радује ме да је дошао и тај дан да данас свечано можемо уручити „поносне картице” – изјавио је Борис Јеринић, градоначелник Добоја.

Овом пројекту одазвале су се и поједине апотеке и стоматолошке ординације, књижара и домаћи трговински ланац супермаркета.

– Вјерујем да ће се Град Добој и ми као представници Градске управе активно укључити у проналазак додатних партнера, који ће омогућити да ова прича буде што шира и да се што већи број субјеката укључи у њу, односно да што већи број субјеката помогне овим породицама којима заиста треба помоћи, а којима ће та помоћ бити изузетно значајна – рекао је Владимир Марковић, замјеник градоначелника Добоја.

Из Фондације „За породицу“ наводе да у Добоју имају партнере који послују на републичком нивоу, а покривају значајне сегменте потрошачке корпе.

– Ми овдје говоримо о одјећи, обући, медицинским услугама, апотекама, школском прибору и томе слићно. Што се тиче попуста ја морам да похвалим спортске организације и удружења, зато што изгледа да спорт заиста школује и гаји добре људе. Ми смо у прилици да биљежимо стопроцетне попусте код одређених спортских клубова на чланарину – изјавио је Драган Дакић, предсједник Фондације „За породицу“.

Град Добој у априлу је потписао уговор о сарадњи са Фондацијом „За породицу ” у оквиру пројекта „Пријатељи породице”. Право на „поносну картицу”, која гласи на име мајке, имају породице са троје или више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, са боравиштем у Добоју.

Exit mobile version